Om mig

Freja Lynge Meller

CAT_9081

Det var på tide at starte i skole, stoppe med at træne heste for andre, og blot fokusere på mine egne. Under de sidste 8 måneder i skolen, blev jeg så ansat som ridelærer på Litla. 

Udover at have arbejdet i forskellige stalde, har jeg modtaget undervisning fra utallige dygtige og kompetente ryttere, hvilket har givet mig et hav af mulige metoder, hvorpå jeg kan læse og hjælpe hestene jeg håndterer, og derved også selv kan formidle det videre – kort sagt har jeg næsten altid en løsning på et problem, idet jeg har mange forskellige metoder at vælge imellem. 

Når jeg rider og underviser, har jeg stort fokus på samarbejdet mellem hest og rytter og at grunddressuren konstant forbedres. Jeg værdsætter en samarbejdsvillig og blød hest, som reagere korrekt på hjælperne og er let på tøjlen, og derved nemmere kan rettes, hvis behovet er der. 

For mig er det ikke vigtigt, om JEG kan ride og håndtere DIN hest. For mig er det vigtigste at DU og DIN hest lærer at arbejde sammen!!

Jeg er en ung kvinde fra 1999, der har redet lige siden jeg kan huske. Jeg startede på islændere da jeg var 8, red mit første stævne da jeg var 12, og siden da har det taget fart. Jeg har altid været en pige, der har presset mig selv, og  har siden begyndelsen gjort alt i min magt for at lære mest muligt om den islandske hest. 

Da min mor investerede i min første konkurrencehest til de høje klasser, søgte jeg væk fra rideskolen, og tilbragte i 2014 4-5 måneder i stalden hos Gulla Gudna, hvor vi købte V, som senere skulle vise sig, at være min billet til DM og a-klasserne. 

I 2016 droppede jeg ud af 10. klasse, for at følge en lang drøm om at arbejde på Island. Her skulle jeg arbejde på Pula hos Jóhann Krístinn Ragnarsson, hvor jeg fik lov til at ride heste som Atlas frá Lýsuhóli, Vökull frá Leirubakki og Andi frá Kálfhóli 2.

Jeg var så enormt heldig at kvalificere mig til Landsmót på Sómi frá Bödvarshólum i GDT, ved mit første gædingakeppni stævne efter kort tid sammen.

Efter Island arbejde jeg igen i Danmark, hvor jeg yderligere udviklede mig på især at tilride og håndtere ungheste i et år. Men med en drøm om Hólar, måtte jeg hellere læse, så jeg kunne søge ind.

BW (30 of 134)

Følg med i min hverdag